onsdag 7 januari 2009

Morgon trotts och påklädnad

Vem har inte varit med om jobbiga vardagsmorgonar som näst intill kan jämföras med världskrig då barnet vägrat klä på sig för att gå till dagis. De gånger då du har tjatat, bönat och bett att ditt barn ska klä på sig för att ni ska hinna i tid till dagis och arbete. Det finns faktiskt en snabb lösning på detta problem som många föräldrar inte tänkt på.

Det bästa sättet att få barnet att klä på sig i tid är.
1. Natta barnet med pyjamas.
2. Lägg upp kläder som ska användas på morgonen kvällen innan.
3. Ha en ryggsäck eller en påse framme i hallen som beredskap.
4. Se till att du redan är påklädd.

Gör såhär:
Försök först att uppmuntra barnet till att klä på sig, t ex göra påklädnaden som en tävling, "kan du klä på dig dina kläder innan jag hinner springa fram och tillbaka genom hemmet?" använd fantasin!
Om inte det funkar, be snäll och vänligt men bestämt att barnet ska klä på sig och förklara varför.
Om inte det hjälper, säg då till ditt barn att ni får åka till dagis i pyjamas då. Om trottset fortsätter så var noga med att hålla ditt ord. Det är därför en ryggsäck eller påse ska finnas nära tillags så du enkelt kan packa ner kläderna som redan är förvalda. När barnet väl kommer fram till dagis kommer han/hon inte att tycka det är roligt att komma dit i pyjamas eftersom de vet om att det är något man sover med och inte använder offentligt. Barnet kommer då klä på sig till nästa gång, men glöm då inte att berömma när barnet klätt på sig, det är jätteviktigt!

Lycka till!

Inga kommentarer: