onsdag 21 januari 2009

Att gå i affärer med barn

Att gå med barnen i affärer kan vara väldigt påfrestande både för föräldrar och barn. Det är många som väljer att inte gå i affärer med sina barn just för att det blir mycket gråt, skrik och bråk. Det finns faktiskt ett väldigt effektivt sätt att förhindra så att affärsbesöket blir otrevligt och påfrestande.

Vi måste tänka in i barnets situation. Det är inte roligt att gå i affärer där det inte finns något som är underhållande. Och tvingas man då timme ut och timme in att göra ingenting är det självklart att både gråt, skrik och bråk uppstår för att få uppmärksamhet.

Såhär gör du:

Gör vistelsen rolig genom en lek! Om ni t ex befinner er i en klädbutik kan du börja med en "kan du hitta"-lek. T ex "Kan du hitta en grön tröja?" "Kan du hitta en gul klänning?" Den här leken kan ni utveckla som ni vill, du kan t ex be barnet räkna hur många blå tröjor han/hon ser etc.

Få barnet att känna sig delaktig. Även om klädesplagget barnet plockar fram åt dig inte är något du vill köpa så kan du ändå prova plagget för barnets skull.

Glöm inte att ha en positiv inställning till leken. När du låter glad och positiv till lekförslaget kommer barnet garanterat vilja vara med och du kan handla samtidigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken bra idé! Jag tar nästan aldrig med min son på 5 år till affärer längre för han blir så frustrerad då han tycker det är tråkigt. Jag ska absolut testa denna metoden o hoppas att det fungerar!

Vilken tjusig blogg förästen och bra idé av genre!

Mvh Lena